Asuminen -ikoni

Asuminen

Asumisen toiveita kannattaa miettiä ja suunnitella ajoissa jo ennen eläkkeelle siirtymistä. Onko asuntosi turvallinen ja toimiva? Millainen asuinympäristö on sinulle tärkeä? Millaisia sosiaalisia suhteita asumiseesi liittyy?

Tältä sivulta löydät tietoa asumisen suunnittelun tueksi. Liikkeelle pääset esimerkiksi tekemällä asumisen pikatestin, jonka avulla voit selvittää miten nykyinen asumisratkaisusi vastaa mahdollisia tulevia tarpeitasi ikääntyneenä.

Kaupunkikuvaa, korkeita rakennuksia ja autoja

Asumisen isoja muutoksia tehdään yleensä elämän taitekohdissa. Samalla toteutetaan asumisen unelmia mahdollisuuksien mukaan. Iän karttuessa tarpeet muuttuvat, joten ennakointi jo ajoissa kannattaa.

Mies valitsee kirjahyllystä kirjaa, hyllyn päällä lepää sello

Ammattijärjestäjä Milla Havanka on työssään nähnyt, että järjestelyssä ja siivoamisessa on kyse myös itsenäisyydestä, jopa itsemääräämisoikeudesta. Jokaisen olisi hyvä saada jo ajoissa miettiä, mitkä tavarat ja asiat ovat tärkeitä. Toisaalta siivoaminen, järjestely ja mahdollisesti tavaroiden karsiminen ovat helppoja tapoja huolehtia kodin turvallisuudesta.