Hoida kuntoon ainakin nämä -ikoni

Hoida ainakin nämä

Tällä sivulla voit silmäillä vanhuuteen varautumisen osa-alueita. Varautuminen on jaettu viiteen teemaan ja olemme valinneet sinulle niistä jokaisesta muutaman työvälineen, joiden avulla pääset hyvin alkuun varautumisessa.


Terveys ja vireys -ikoni

Terveys

Terveys on monen asian summa. On tärkeää huolehtia hyvinvoinnin eri puolista läpi elämän. Hyvinvointihaasteet voivat olla yksilöllisiä, mutta omaa tilannetta on hyvä tarkastella esimerkiksi liikunnan ja ravitsemuksen suhteen.

Asiakirjat -ikoni

Asiakirjat

Vanhuuteen varautumisen tärkeitä asiakirjoja ovat edunvalvontavaltuutus ja hoitotahto. Ne ovat kuin matkavakuutus tulevaan – toivottavasti turhia mutta tarpeen tullen erittäin hyödyllisiä. Edunvalvontavaltuutuksella päätät itse, kuka mahdollisesti hoitaa asioita puolestasi. Hoitotahtoon voit linjata ajatuksesi elämän loppuvaiheen hoidosta ja hoivatoiveesi.

Nainen ratsastaa iloisena islanninhevosella sänkipellolla
Asuminen -ikoni

Asuminen

Miten sinä haluat 90-vuotiaana asua? Tulevaisuuden asumista olisi hyvä pohtia jo ennakkoon, vaikka ajatus vanhuudesta tuntuisi kaukaiselta. Aloita esimerkiksi tekemällä asumisen pikatesti. Remonttien yhteydessä tai uuteen muuttamista suunniteltaessa kannattaa tarkistaa myös esteettömyys.

Opi lisää vanhuuteen varautumisesta

Tilaa sähköpostiisi maksuton, viiden teeman kurssi vanhuuteen varautumisesta. Kurssitehtävien avulla saat tärkeimmät varautumiskeinot haltuusi. Voit aloittaa kurssin koska vain ja edetä omaan tahtiisi! Lue lisää verkkokurssista.