Digistä iloa arkeen

Omasta hyvinvoinnista ja terveydestä voi pitää huolta myös etäyhteyksillä. Aina ei ole mahdollista lähteä omasta kodista kuntosalille, luontoon tai harrastuksiin. Etäyhteydet ovat tuoneet meille mahdollisuuden nauttia erilaisista harrastusmahdollisuuksista myös kotoa käsin.  Enää ei tarvitse jäädä harrastuksissa paitsioon asuitpa pitkiä välimatkojen päässä, oma toimintakyky on laskenut tai jonkin muun syyn vuoksi osallistuminen lähitapaamisiin ei onnistu. Etäyhteydet tuovat harrastukset ja luontoelämykset kaikkien saataville. Digi ei ole siis vain asioidenhoitoa varten.

Digi liikuttaa

Liikkeelle lähtö vaikuttaa positiivisesti terveyteen heti: verenkierto vilkastuu, aineenvaihdunta paranee, stressin tunne lievenee, mieliala ja vireystila kohentuvat. Liikkumalla säännöllisesti, terveysvaikutukset lisääntyvät ja monien sairauksien riski pienenee. Toisaalta liikunnan harrastaminen säännöllisesti ennaltaehkäisee kaatumisia Kaatumisen ehkäisy, tukee kotona selviytymistä sekä lisää itsenäistä elämää.

Liikuntaan löytyy hyviä videoita, joiden avulla voi jumpata itselleen sopivana aikana. Netistä löytyy myös hyödyllistä terveystietoa ja aivojumppaa digitaalisessa muodossa. Lue myös Terveys ikääntyessä Liikkumaan pääset näiden sivustojen avulla.

• Ikäinstituutin Voitas.fi-sivuston videot ja valmiit ohjelmat sopivat hyvin iäkkäiden kotijumpaksi.
• UKK-instituutti: Taukojumpat -videoita.
• Selkäkanavan jumppaohjeita selälle ja niskalle
• Tuolijumppaa YouTube-videoina
• Joogasta liikkuvuutta ja rentoutta Joogasta liikkuvuutta ja rentoutta (youtube.com)

Digi tukee hyvinvointia

Harrastukset, luontoelämykset ja lajien tunnistaminen ovat myös nettisurffaajan saatavilla. Mitä luonto meille kullekin merkitsee? Jokaisen ihmisen luontosuhde on ainutlaatuinen ja kokemuksellinen. Luonto voi tuoda merkityksellisyyttä elämän arkeen monin eri tavoin, ja se onkin osoittautunut tärkeäksi voimavaraksi ikääntyvien ihmisten hyvinvoinnin vahvistamisessa. Luonnon hyvinvointivaikutukset ovat riippumattomia siitä, koetaanko luontoelämyksiä ulko- vai sisätiloissa. Luonto myös sisällä koettuna auttaa meitä voimaan paremmin. Luonto on ympärillämme, mutta myös sisällämme. Siihen kytkeytyy muistoja, perinteitä, taitoja ja tunteita elämänkulun varrelta. Myös luonnosta voi nauttia digin avulla.

 

Tai miksi et kutsuisi ystäviä luoksesi ja järjestäisi luonto- tai liikunta hetkeä yhdessä. Ota siis ilo irti digistä ja satsaa omaan hyvinvointiin.