Medialle

Vanhustyön keskusliiton Vanheneminen.fi -hankkeessa (2018–2020) kannustamme kansalaisia varautumaan tulevaisuuteensa. Teettämämme kansalaisgallupin mukaan moni havahtuu miettimään vanhuuteen varautumista vasta ikäännyttyään tai jäätyään eläkkeelle.

Vuonna 2017 50 vuotta täyttäneitä asui Suomessa yli kaksi miljoonaa. 90 % kansalaisgalluppimme vastaajista oli sitä mieltä, että vanhuuteen kannattaa varautua erittäin paljon tai jossain määrin.

Vanhuuteen varautumiseen liittyy niin erilaiset asiakirjat, taloudelliset kysymykset, asuminen ikääntyneenä, toimintakyvyn ja terveyden ylläpito kuin sosiaaliset suhteet ja omannäköisen elämän pohtiminen.

Miten voimme auttaa?

Autamme mielellämme löytämään kiinnostavan kulman tai juttuaiheen vanhuuteen varautumiseen liittyen. Yhteistyöverkostomme asiantuntemus on median käytössä, ja voimme auttaa sopivien haastateltavien löytämisessä. Kuvapankistamme löytyy kuvia Vanheneminen.fi-sivustoon liittyvien juttujen kuvitukseksi.

Jaamme Twitterissä @vanheneminen tilillä ajankohtaisia ja kiinnostavia juttuja ja puheenaiheita vanhuuteen varautumiseen liittyen – seuraa meitä myös siellä!

Katso vielä alla oleva mainosvideomme, joka johdattelee vanhuuteen varautumisen teemaan.