Verkkokurssi: Terveys

 

Hyvinvointi syntyy arjessa

Terveys ja hyvinvointi on monen asian summa. On tärkeää huolehtia niin psyykkisestä, fyysisestä kuin sosiaalisesta hyvinvoinnista läpi elämän. Hyvässä kunnossa ja toimintakykyisenä on helpompi elää itsenäistä ja omannäköistä elämää myös ikääntyneenä.

Toisaalta arjen tuoksinassa viisaiden valintojen tekeminen ei ole aina helppoa. Monesti pienet muutokset ja valinnat kantavat suuria elämäntaparemontteja pidemmälle, liittyvät ne sitten liikunnan lisäämiseen, laadukkaisiin valintoihin ruokapöydässä, hyvän unen vaalimiseen tai mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen.

Tähän kurssikirjeeseen on koottu luettavaa terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä aiheista. Kurssitehtävänä pääset tarkastelemaan liikuntatottumuksiasi ja ehkäpä intoudut lisäämään hiukan liikuntaa arkeesi.

Kaikkein tärkeintä on kuitenkin miettiä omaa motivaatiota – millaisia terveellisiä valintoja voisit ja haluaisit tehdä omassa arjessasi? Mistä hyvistä tavoistasi voit pitää kiinni ja mitä pieniä muutoksia päätät tehdä?

Luettavaa terveyteen liittyen:

  • Ravitsemussuunnittelija Heli Salmenius-Suominen kertoo, millainen on laadukas ruokavalio ja linkkaa lisätiedon äärelle. Lue artikkeli
  • Elisa Virkola vinkkaa kolme mielen hyvinvointia tukevaa harjoitusta. Lue vinkit
  • Uni on hyvinvoinnin perusedellytys. Pitkittynyt stressi on tyypillisin työikäisen univaikeuksien aihe, ja toisaalta uniongelmat lisäävät kehon stressireaktiota. Hyvään uneen ja levolliseen mieleen kannattaa panostaa. Lue työpsykologin neuvot

Kurssitehtävä

Tällä kertaa kurssitehtävänä on tarkastella omia liikkumistottumuksia – ja lähteä liikkeelle.

UKK-instituutin täytettävästä lomakkeesta löytyvät 18–64 -vuotiaiden liikuntasuositukset sekä mahdollisuus pitää kirjaa liikuntasuosituksista. Saisitko seuraavien kahden viikon aikana suosituksen täyteen? Tai jos et ole viime aikoina liikkunut kovin paljon, voisitko hiukan lisätä liikuntaa arkeesi?

Lue lopuksi vielä sosiaalipsykologien vinkit oman suunnitelman laatimiseen. Lue vinkit

Siirry seuraavaan kurssikirjeeseen